Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών εν μέσω εξεταστικής

Όταν μέσω της πολύμορφης παρέμβασης μας στα θεσμικά όργανα Συνδιοίκησης διατρανώναμε πως οι περικοπές συγγραμμάτων υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης κι αυτό το ίδιο το ρόλο των καθηγητών, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (μέσω της ΠΟΣΔΕΠ) ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.
Όταν επισημαίναμε σε Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου Φοιτητών, στη Γ.Σ Τμήματος και τη Σύγκλητο την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης του και της εξίσωσης των πανεπιστημίων με τα ΚΕΣ βάσει του νόμου Διαμαντοπούλου, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ.
Τελικά, η στάση της ΠΟΣΔΕΠ με την υποκριτική εναντίωση της στο νέο μισθολόγιο και τη χρήση ως μοχλό πίεσης έναντι της κυβέρνησης της αγωνίας των φοιτητών για την εξεταστική τους επιβεβαιώνει 3 πράγματα:
1)Την παντελή απουσία πνευματικής καθοδήγησης της ελληνικής κοινωνίας,
2) το σκληρό συντεχνιασμό
3) και την ιστορία του Μπ.Μπρεχτ όπου κάποιος δεν αντιδρούσε με τις αναίτια καταδίωξη όλων των υπολοίπων ώσπου μια μέρα συνέλαβαν τον ίδιο… ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!!

Για μας, την ΠΑΣΠ Νομικής ο Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους συνοψίζει τις βασικές αρχές, την ιδεολογία, το λόγο ύπαρξης μας στο Πανεπιστήμιο.

Η δωρεάν διανομή όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων και η μη μετακύλιση του κόστους σπουδών στις οικογένειες μας είναι για μας συνταγματική επιταγή, ιδεολογική κόκκινη γραμμή, ΕΙΝΑΙ  ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
Σε όσους σκέφτονται το αντίθετο, δίδακτρα και περεταίρω επιβάρυνση των φοιτητών δηλώνουμε απερίφραστα:
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ…

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s