Ο κοινωνικός φασισμός της Χρυσής Αυγής στην πράξη (βίντεο)

Για άλλη μια φορά φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο του φασιστικού τέρατος που εκτρέφεται μέσα στο ίδιο το κοινοβούλιο.

Μετά την ψηφοθηρική φιλανθρωπία της Χρυσής Αυγής με τα δωρεάν συσσίτια, την κοινωνικά ρατσιστική στάση της απέναντι σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, την αντιποίηση της αρχής στη Ραφήνα και το μισό ποινικό κώδικα να βαραίνει τα μέλη και στελέχη της εν λόγω νεοναζιστικής οργάνωσης σειρά της έχει η επιλεκτική φιλανθρωπία που αποδεικνύει και την ποιότητα αυτών των ανθρώπων.

Πιο συγκέκριμένα, στο βίντεο που παρατίθεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, κατά τη διανομή τροφίμων που διοργάνωσε το κόμμα του, «μόνο για Έλληνες», διώχνει μια ηλικιωμένη, προφανώς αλλοδαπή, γυναίκα που πλησίασε και ζήτησε φαγητό, το οποίο είχε ανάγκη.

«Εσύ, όχι» ακούγεται να λέει καθαρά στο βίντεο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Στον αντίποδα, η ηλικιωμένη γυναίκα που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνώριζε ποιοι ακριβώς μοίραζαν τα τρόφιμα, κάνει με το χέρι της μια χειρονομία, σα να εννοεί δεν πειράζει και ζητάει συγγνώμη πριν φύγει.

Κανένας δεν δικαιούται πλέον να λέει πως δε γνωρίζε.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα της ανοχής απέναντι στους ομοιδεάτες του μακελάρη της Νορβηγίας Άντερς Μπρέυβικ καθώς το φαινόμενο του νεοφασισμού φαίνεται πως και εξαπλώνεται στην Ευρώπη, ξανά εν μέσω κρίσης ενασταλάζοντας το πρωτίστως κοινωνικά ρατσιστικό του δηλητήριο!

Οι πολίτες, οι μόνοι γνήσιοι θεματοφύλακες των δημοκρατικών μας θεσμών έχουν χρέος να περιθωριοποιήσουν τις ακραίες φωνές, να προβούν σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, στην επανάσταση της Νομιμότητας.

Γιατί όπου απουσιάζει το κράτος, η συντεταγμένη πολιτεία και οι θεσμοί εμφανίζονται παραθεσμοί.

Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, η ανομία, απουσία του κράτους ως ρυθμιστή της κοινωνίας γέννησε το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ της Χρυσής Αυγής.

Αντίστοιχα οι πολιτικές της φτώχειας και της ανέχειας γεννούν τους αντιδραστικούς της άκρας αριστεράς.

Το ζητούμενο και χτες και σήμερα και πάντα ήταν και είναι η Δημοκρατία.

Η εφαρμογή των νόμων για ΟΛΟΥΣ το ίδιο.

Με άλλα λόγια η Ισονομία και ο αγώνας για ισονομία είναι συνώνυμο του αγώνα για μια Δίκαιη Κοινωνία με ευκαιρίες για όλους.

Δείτε το βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=hhU36IXv4hg&feature=player_embedded

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Οι νέοι στον αγώνα για Δημοκρατία ενάντια στο Φασισμό

 

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s