Ο ΣΥΡΙΖΑ,η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η “δικαιολογημένη” βία και οι τυχοδιωκτισμοί του αμφιθεάτρου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν ψήφισαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων με το οποίο καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

Δυστυχώς για την ώρα, οι δυνάμεις της παραδοσιακής αριστεράς διέπραξαν άλλο ένα μεγάλο ολίσθημα καθώς εξέπληξαν άπαντες οι εκπρόσωποι των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας “λευκό”.

Οι δε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να υπάρξει ρητή καταδίκη της «ρατσιστικής» βίας στο κείμενο στρουθοκαμηλίζοντας πως η καταδίκη της βίας εις ολόκληρον και στην οποία είχαν συμφωνήσει όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεν τους καλύπτει τη στιγμή που στην ουσία με την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής παραπεμπόταν ένας βουλευτής της Χ.Α για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Μάλιστα στη Βουλή διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με την οποία καλείται το Κοινοβούλιο να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης της αρχής και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή εισηγείται στον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εφόσον αυτά συνεχιστούν.

Επίσης, καταδικάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και καταλογίζει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος.

Φαίνεται πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η βία έχει χρώμα, είναι ρατσιστική και μη ρατσιστική γεγονός που υποκρύπτει πως κάποια μορφή βίας εννοείται ως “δικαιολογημένη” από την Κ.Ο του εν λόγω κόμματος.

Είναι κρίμα για ένα αριστερό κόμμα να εμφανίζεται πλέον ως πρώην δημοκρατικό ενώ το σύνολο της παραδοσιακής αριστεράς φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη νεοφασιστική απειλή όχι με όρους προάσπισης της δημοκρατίας μα ως χρήσιμο προιόν, ως αντίπαλο δέος για την εμπόρευση ιδεών και δήθεν προοδευτισμού.

Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι πως η Δημοκρατία δεν είναι παιχνίδακι για τυχοδιωκτισμούς του αμφιθεάτρου.

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s