Τα συγγράμματα θα διανεμηθούν και φέτος δωρεάν όπως ορίζει το Σύνταγμα ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!!!

Με αναστάτωση ξεκινά και πάλι το νέο ακαδημαικό έτος για τους  φοιτητές, καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι από το εαρινό εξάμηνο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς δεν θα διανέμονται δωρεάν τα συγγράμματα.

Είναι προφανές ότι η αντιδημοκρατική και εξαντλητική για τον ελληνικό λαό πολιτική της Τρόικα εξαπλώθηκε και στον χώρο της παιδείας, ο οποίος λόγω των τελευταίων γεγονότων πλήττεται διαρκώς. Θύματα της νέας αυτής  απόφασης είναι οι ίδιοι οι φοιτητές , καθώς προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους  τους , για τους οποίους μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια,  θα χρειστεί είτε να αποκτήσουν τα συγγράμματα ηλεκτρονικά είτε να τα αγοράσουν .

Και στις δύο περιπτώσειςτα αποτελέσματα θα είναι δυσχερή ,διότι  η ηλεκτρονική χορήγηση του πανεπιστημιακού υλικού δεν φαίνεται εφικτή λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που καθιστά αδύνατη την εξαγορά των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και γιατί θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι γονείς των φοιτητών, αφού θα εξαναγκαστούν για ακόμα μια φορά να πληρώσουν ακριβά το τίμημα του νέου πακέτου μέτρων.

Είναι καταφανές ότι με την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων καταργείται παράλληλα και η συνταγματικά κατοχυρωμένη δημόσια δωρεάν παιδεία. Με αυτό τον τρόπο το νέο “κύμα” μέτρων προσπαθεί να διαρρήξει και το τελευταίο δίκτυ προστασίας ενός καθημαγμένου κοινωνικού κράτους, να ισοπεδώσει τα εναπομείναντα δικαιώματαμ και κυρίως την ευκαιρία χιλιάδων νέων που οι σπουδές είναι γι’ αυτούς το κοινωνικό διαβατήριο για το πέρασμα σε μια καλύτερη ζωή.

Ταυτόχρονα, γίνεται αντιληπτό πως επιχειρείται η διάσπαση της πιο ζωτικής και ενεργής μερίδας της κοινωνίας μας που δεν είναι άλλη από τους νέους, τους φοιτητές και τους συλλόγους τους.

Τελικός στόχος της κατάργησης στην πράξη της δημόσιας και δωρεάν παιδεία είναι άλλωστε η επιβολή νέων ταξικών φίλτρων που εξαφανίζουν ακόμα και το δικαίωμα συμμετοχής στη γνώση,τη μόρφωση και την πνευματική και μετέπειτα την επαγγελματική ανέλιξη όλων των κοινωνικών τάξεων.

Εμείς, η ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ προστατεύουμε  και υπερασπιζόμαστε  την δημόσια καιδωρεάν παιδεία και έχοντας  πάντα ως  μέσο τη συλλογική δράση θεωρούμε ότι ολόκληρη η φοιτητική κοινότητα μέσα από τους κατά τόπους συλλόγους θα πρέπει να μην  αφήσει αυτή την πολιτική να τον αποδυναμώσει τελείως.

Τα συγγράμματα θα διανεμηθούν και φέτος δωρεάν όπως ορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων….ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!!!

Με στόχο τα όνειρα των νέων ανθρώπων θα προσπαθήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Για μας άλλωστε, ο Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι η ίδια μας η ιδεολογία.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s