Επιστολή της ΠΑΣΠ στον Πρόεδρο του Τμήματος για τα συγγράμματα και την καθιέρωση του ορίου δήλωσης στα 12 μαθήματα!!

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Άλλη μια ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά μέσα σ’ ένα κύκλο αβεβαιότητας και αναστάτωσης με κύριο αποδέκτη των στρεβλώσεων τόσο της κοινωνίας μας συνολικά όσο και της ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης ειδικότερα το ίδιο το φοιτητικό σώμα.

Στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας συμβάλλει πάντα δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία με την πρόσφατη τροπολογία Αρβανιτόπουλου απέδειξε την πίστη της στο σκληρό ενδοπανεπιστημιακό συντεχνιασμό , έκανε εμφανή την προσήλωση της στον παραλογισμό που θέλει τίποτε να μην αλλάζει σε αυτήν την χώρα προς το καλύτερο.

Στις επαχθείς αυτές ρυθμίσεις για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ήρθαν να προστεθούν μάλιστα και οι υπουργικές “διαρροές” στον τύπο που θέλουν:

  • την κατάργηση της δυνατότητας όσον αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές της δήλωσης μαθημάτων χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου σε εαρινό ή χειμερινό εξάμηνο αντίστοιχα
  • την ενδεχόμενη διαγραφή των φοιτητών από τη σχολή μας με τη συμπλήρωση συγκεκριμένων ετών φοίτησης, ανάλογα με το έτος εισόδου τους στη σχολή
  • τον τερματισμό της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων από το Εαρινό εξάμηνο.

Διαρροές, οι οποίες ουδέποτε έχουν διαψευσθεί από επίσημα χείλη…

Πρόκειται στην ουσία για πρόβα νέων περικοπών στην Παιδεία που αφορούν άμεσα όλους τους φοιτητές, που μετακυλίουν το κόστος σπουδών μας στην ήδη οικονομικά σπαρασσόμενη ελληνική οικογένεια, που ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ.

Για όλους τους προανεφεθέντες λόγους και με σκοπό τον τερματισμό της ανασφάλειας των φοιτητών ως προς την πορεία των σπουδών τους θεωρούμε αναγκαία τη συζήτηση τους στο αρμόδιο όργανο Συνδιοίκσης.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ προκειμένου να δεσμευτεί το Τμήμα στο σύνολο του για την προάσπιση των κεκτημένων του Δημοσίου Πανεπιστημίου.

Ακόμη αιτούμαστε:

  • Την παραμονή του ανώτατου επιτρεπόμενου όριο δήλωσης μαθημάτων ανά εξάμηνο στα 12 μαθήματα για όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές και επ’άπειρο για τους επί πτυχίω
  • Τη διασφάλιση της δυνατότητας στους επί πτυχίω φοιτητές να δηλώνουν και να εξετάζονται σε μαθήματα χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου ανεξαρτήτως του αν διανύεται εαρινό ή χειμερινό εξάμηνο.
  • Την άμεση δημοσιοποίηση των κληροδοτημάτων και της περιουσίας του τμήματος Νομικής με στόχο την αξιοποίηση τους ως προς την έκδοση των συγγραμμάτων από το τυπογραφείο του ΕΚΠΑ.
  • Τη δημιουργία διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά για τους φοιτητές και τους καθηγητές της Νομικής ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη επικοινωνία των διδασκομένων με τους διδάσκοντες.
  • Την καταβολή της απαραίτητης συνδρομής στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εκ μέρους του Τμήματος Νομικής προκειμένου να “ανοίξει” η ηλεκτρονική βάση νομικών δεδομένων (ΝΟΜΟΣ).ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ επικαιροποιημένη ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Πυξίδα των αξιώσεων μας αποτελεί η διασφάλιση της Λογοδοσίας στους Φοιτητές καθώς και η πάγια θέση της ΠΑΣΠ για την προάσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας απέναντι σε ρυθμίσεις και κριτήρια που μετατρέπουν την ακαδημαϊκή μας ζωή σε ένα ατελείωτο κηνύγι για την απόκτηση πτυχίου το κόστος του οποίου καλείται να επωμιστεί η ελληνική οικογένεια.

Προσβλέπουμε να εργαστείτε μαζί μας προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών και να προχωρήσετε στην άμεση σύγκλιση Γ.Σ Τμήματος.

 

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s