AΡΕΝ,EAAK vs Δημοκρατικές Διαδικασίες

Για άλλη μία φορά οι δημοκρατικοί φοιτητές που στελέχωσαν την προγραμματισμένη γενική συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου και ευελπιστούσαν να συμμετάσχουν και να συναποφασίσουν ως σύλλογος, σώμα δηλαδή συναδέλφων, για τα προβλήματα που όλους θίγουν, έγιναν μάρτυρες των συνεπειών της μη περιαγωγής του Συλλόγου στους ορισμούς ενός καταστατικού λειτουργίας.

Εν προκειμένω, συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις ( Εαακ, Αρεν) εντός της Σχολής επιλέγουν την αποσιώπηση της ανάγκης τηρήσεως σειράς ομιλητών με κλήρωση, της διατύπωσης τοποθετήσεων, ερωτήσεων και δευτερολογιών και αντ’ αυτού συνεργάζονται αποκλειστικά όσον αφορά στην αυθαίρετη επιβολή σειράς ομιλητών με τις γνωστές μεθόδους του σπρωξίματος, της χλεύης και του τραμπουκισμού των εκπροσώπων της μοναδικής υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που τολμά να θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ενδυνάμωσης του φοιτητικού κινήματος μέσω μαζικών, σοβαρών διαδικασιών, της ΠΑΣΠ. Παραμένει ωστόσο, άξιο απορίας αν πράγματι η στάση τους αυτή λογίζεται ως αριστερή και κινηματική, τη στιγμή που στην Αίθουσα 1, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση δεν συγκεντρώνεται σε καμία φάση της διαδικασίας ο απαιτούμενος για την απαρτία αριθμός συμμετεχόντων, πολλώ δε μάλλον όταν οι παρευρισκόμενοι δεν είναι φοιτητές του Τμήματος Νομικής ή υπήρξαν μόνο στο παρελθόν και έχουν πλέον αποφοιτήσει.
Επιπρόσθετα, ως προς την απόφαση που εν τέλει ελήφθη από την συνέλευση αυτού του κύρους, μία κατάληψη σαν πανάκεια σε κάθε αντικειμενικά παραδεχόμενη από όλους καταστρατήγηση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης δεν ωφελεί παρά εξουδετερώνει τη δυναμική του συγκεκριμένου μέσου πάλης και κατατρύχει την ήδη απομαζικοποιημένη και απαξιωμένη έννοια των συλλογικών διαδικασιών.

Κάτι τέτοιο έγινε εμφανές ακόμη και τις προηγούμενες χρονιές όταν οι αριστερίστικες κορώνες εντός της Νομικής έσυραν έναν ολόκληρο σύλλογο σε αλλεπάλληλες καταλήψεις προς τέρψη κατ’ αποκλειστικότητα των φετιχιστικών διαθέσεων κάποιων αυτοπροβαλλόμενων ως κινηματιών και στην ουσιαστική αποξένωση του φοιτητικού κινήματος από την κοινωνία που απέρριψε την καταχρηστική “μαύρη¨ αντίδρασή όσο και τον ίδιο το νόμο-πλάισιο Διαμαντοπούλου.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το δεξιό αντίβαρο εντός της Σχολής, επωφελούμενο από τις απαξιωμένες από το μέσο φοιτητή διαδικασίες, αυτοπροβάλλεται ως ο φίλος-σωτήρας της εξεταστικής και της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων και των εξεταστικών περιόδων, απαξιώνει κάθε συλλογική διαδικασία επαναπαυόμενο στις δάφνες του ποσοστού του.

Το ζήτημα επομένως που τίθεται πλέον είναι τι μεταρρυθμιστικές τομές ζητάμε από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Γιατί δε νοείται δημοκρατικός φοιτητής που πιστεύει στις αξίες του Δημόσιου, Δωρεάν, Συνδιοικούμενου Πανεπιστημίου, αλλά καταπνίγει και καταστέλλει τη φωνή του συμφοιτητή του ή απέχει από οποιαδήποτε διαδικασία συνδιαμόρφωσης θέσεων επιδεινώνοντας την καταρρακωμένη εικόνα του χώρου αυτού δίνοντας αφορμές και δικαιολογητικές βάσεις για νόμους και τροπολογίες που καταργούν το δικαίωμα συμμετοχής του κεντρικού φορέα του συνταγματικού δικαιώματος της δωρεάν εκπαίδευσης και επίκεντρο της αυτής διαδικασίας, του φοιτητή θέτοντας εν αμφιβολία την ουσία του δημόσιου δωρεάν Πανεπιστημίου, την κοινωνική δηλαδή απελευθέρωση.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΦΕΟΥΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ!!!

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s