Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ για τα σημερινά επεισόδια κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου

Σήμερα το πρωί , στις 10.00 π.μ, Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Παράταξης εισήλθαμε όπως και άλλα μέλη φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου προκειμένου να οργανώσουμε τις δράσεις μας εν όψει του εορταστικού τριημέρου της εξέγερσης του Νοεμβρίου.

Δυστυχώς, την ίδια στιγμή οι γνωστοί-άγνωστοι παρακρατικοί  σε εργολαβία αμαύρωσης της ιστορική επέτειου επιτέθηκαν εντελώς άκριτα και απρόκλητα σε φοιτητές κλιμακώνοντας τις βιαιοπραγίες τους σε βάρος των μελών της  ΠΑΣΠ που παρευρίσκονταν ειρηνικά στο χώρο προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των αγωνιστών.

Το αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός και τριών συντρόφων μας, μελών της ΠΑΣΠ, και μάλιστα ενός εξ αυτών πολύ σοβαρά.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική σημειολογία της ημέρας, δεν βρίσκεται σε κανένα συνεκτικό δεσμό με το μήνυμα Παλλαϊκής Συσπείρωσης, ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αντίθετα τέτοιες ενέργειες αναδεικνουν μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, νομιμοποιούν την βία των πολιτικών άκρων και του σύγχρονου νεοφασισμού όχι ως συγκεκριμένη πολιτική πτέρυγα αλλά ως κυρίαρχη πρακτική φίμωσης και δυσανεκτικότητας στη διαφορετική γνώμη.

Το Δημοκρατικό κάλεσμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν υπήρξε ποτέ ούτε πρόκειται να γίνεικαι τώρα μήνυμα διχασμού και βίας. Είναι μήνυμα συναδέλφωσης, είναι προσκλητήριο αγώνων για Δημοκρατία, Ειρήνη και συλλογική προκοπή.

Όσοι προβαίνουν και μάλιστα με δήθεν ιδεολογικό προσωπείο σε πράξεις βίας βρίσκονται όχι μόνο σε προφανή διάσταση με τις αξίες της εξέγερσης του ελληνικού λαού το Νοέμβη του 73′ αλλά και σε πλήρη αντιδιαστολή με την κουλτούρα και την πολιτική ιστορία των ρευμάτων της ελληνικής Αριστεράς.

Μάλλον περισσότερη ταύτιση στα έργα και τις ημέρες τους μπορούν  να βρουν με το παρακράτος του Γκοτζαμάνη και του Εμμανουηλίδη.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δίνουν βούτυρο στο ψωμί στο “νόμο και την τάξη” της Χρυσής Αυγής προωθόντας την ακραία πόλωση, το διχασμό των Ελλήνων πολιτών.

Είναι επικίνδυνοι και για τη Δημοκρατία και για το ίδιο το νόημα της συλλογικής υπόμνησης του Πολυτεχνείου, την αλλοίωση του από αγωνιστικό ορόσημο σε πολιτικό μνημόσυνο και τσιφλίκι των γκρουπούσκουλων καθώς το αποστερούν απ΄το πιο ζωτικό του  χαρακτηριστικό, δηλαδή την ταύτιση με το Δημοκρατικό Λαό.

Καλούμε την Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία, τις φοιτητικές συλλογικότητες, τις Πολιτικές Νεολαίες και τα Πολιτικά Κόμματα να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας.

Επισημαίνουμε, ότι όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών.

Εμείς, η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη δηλώνουμε σταθερά την προσήλωση μας στον αγώνα για το ΨΩΜΙ , για τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου και του δικαιώματος στην εργασία των συμπολιτών μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα την πίστη μας στον αγώνα Δημόσια Δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ, για ένα Πανεπιστημιο με πραγματικό Άσυλο ιδεών, με κατοχυρωμένη τη διαφορετική γνώμη κι όχι άσυλο των ανιάτων του πολιτικού και κοινωνικού περιθωρίου.

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στον αγώνα για για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για  την ακώλυτη έκφραση των ιδεών και απόψεων κάθε πολίτη,τη διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και εθνικότητας, που κατοικεί στη χώρα αυτή.

Θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στον αγώνα για το βάθεμα της δημοκρατίας στον τόπο.

Δεν τρομοκρατούμαστε απ΄τις δυνάμεις της αντίδρασης.

Πόσο μάλλον, οι εν λόγω τραμπούκοι ατσαλώνουν τη θέληση μας, την πεποίθηση μας να μην επιτρέψουμε το πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνίας στο πιο βάρβαρο, στο πιο σκοτεινό χθες της Πατρίδας μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συντρόφους μας!

  • Καλούμε όλες τις υγιείς προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις σε πολιτική ενεργοποίηση προκειμένου να αναστρέψουμε τη νοσηρή αυτή κατάσταση, για να δικαιώσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο σήμερα.

Δεσμευόμαστε πως όσο κάποιοι θα παραμένουν εραστές του χάους, εμείς θα παραμένουμε αθεράπευτα ερωτευμένοι με την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s