Μιχαλολιάκος, Βορίδης, Γεωργιάδης vs Ήρωες Πολυτεχνείου – Χέρι-Χέρι η Ν.Δ με τη Χρυσή Αυγή

Η απαξίωση της ιστορικής δημοκρατικής παρακαταθήκης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως ακόμη και η ανόσια  αμφισβήτηση των νεκρών του Νοέμβρη απ΄τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής ήταν και είναι αναμενόμενη.

Άλλωστε από μια νεοναζιστική συμμορία μισθοφόρων της “νύχτας”, του πολιτικού και κοινωνικού περιθωρίου δεν έχει κανείς την αξίωση να εκφράζεται με θετικό τρόπο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του Λαού μας.

Ωστόσο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως η Χ.Α με τα μέλη της δεν είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν εκφράσει τέτοιες ανιστόρητες, ακραίες και ισοπεδωτικές απόψεις.                  Δύο δελφίνοι της “κεντροδεξιάς”, οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης  εκφέρουν, χρόνια τώρα,ακριβώς τις ίδιες απόψεις.

Για τον Βορίδη δεν χρειάζεται να αμφισβητήσουμε τα φιλοχουντικά του αισθήματα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σαμαρά υπήρξε Πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ το φιλοχουντικό κόμμα που ίδρυσε ο έγκλειστος Γ.Παπαδόπουλος μέσα απ΄τις φυλακές Κορυδαλλού, αξίωμα στο οποίο διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο σημερινό γ.γ της Χ.Α

Ως φοιτητής διεγράφη απ΄το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής για τη φασίζουσα πολιτική του δράση και το γνωστή πλέον επίθεση του με τσεκούρι έναντι διαδηλωτών. Πασίγνωστη είναι επίσης και η φωτογραφία του απο το συνέδριο της ΕΠΕΝ στο Καραβελ, κάτω απο το πορτραίτο του Αρχηγου Παπαδόπουλου.

Σήμερα “κύριος” Βορίδης αυτοπαρουσιάζεται ως κεντροδεξιός προσπαθώντας τεχνηέντως να αποκρύψει το ακραίο, φιλοδικτατορικό του παρελθόν. Μάλιστα στην ασφυκτική πίεση του δημοσιογράφου/σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως δεν θα ήθελε να απαντήσει για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου,καθώς το έχει πράξει στο παρελθον.

Φανταζόμαστε ότι εννοεί το παρελθόν που αναφέραμε προηγουμένως.

Από την άλλη ο κος Άδωνις Γεωργιάδης έχει δώσει “αγώνα” για την «απομυθοποίηση» του Πολυτεχνείου.Το 2009 δήλωνε: «Δεν ευρέθη ούτε ένας νεκρός του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο είναι ο ιδρυτικός μύθος της θολοκουλτούρας στην Ελλάδα….Πάνω σε αυτό το γεγονός τώρα,στήθηκε ολόκληρη προπαγάνδα,ολόκληρη διαστρέβλωση της Ιστορίας και ολόκληρος ο ιδεολογικός Μύθος της θολοκουλτούρας,που οδήγησε την Αριστερά στην εξουσία στην Ελλάδα….με την Νέα Δημοκρατία να την προσκυνά τα τελευταία 40 χρόνια»

Κοντά σε όλα αυτά και οι προεκλογικές εκτιμήσεις του Π.Ψωμιάδη που χαρακτήριζαν τη Χρυσή Αυγή ως αδελφή παράταξη με το κυβερνών κόμμα.

Μετά από την απλή αυτή παράθεση γεγονότων και λεγομένων η εξαγωγή διαπιστώσεων είναι κάτι παραπάνω από προφανής όσο και αιχμηρή.

Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατία μεταξύ αυτών και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος συναινούν στην πράξη με τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου για το “μύθο” του Πολυτεχνείου.

Η δική μας απορία είναι αν αυτές οι ύβρεις απέναντι στα θύματα, τις οικογένειες τους και απέναντι συνολικά στο Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό συνιστούν επίσημη θέση της Ν.Δ;

Αν όχι οι συγκεκριμένοι κύριοι οφείλουν να διαγραφούν!!!

Ψευδαισθήσεις βέβαια, δε τρέφουμε. Είναι γεγονός πως η Ν.Δ εδώ και καιρό έχει γυρίσει σελίδα προς τα πίσω, αποτυπώνοντας στο σήμερα την εικόνα του πιο σκοτεινού, του πιο αρτηριοσκληρωτικού χτες της. Η σαμαρική Ν.Δ είναι η ΕΡΕ του 60′, η παράταξη της ΕΚΟΦ και των rangers που ψαρεύει ψήφους στα θολά νερά των νεοφασιστικών ιδεολογημάτων.

Η ταύτιση Ν.Δ και Χ.Α στην άρνηση της ιστορικής αλήθειας, είναι στην ουσία άρνηση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, άρνηση των λαϊκών κατακτήσεων και νοσταλγία του εμφυλιοπολεμικού χτες.

Ο Δημοκρατικός Ελληνικός Λαός οφείλει να να  απομονώσει τις ακραίες φωνές και να αγωνιστεί ξανά για Ψωμί, Δημοκρατία και Λευτεριά εντάσσοντας τους απολογητές του νεοφασισμού και τις ιδέες τους εκεί που τους αξίζει!!!

Δηλαδή στα πολιτικά “σκουπίδια” των καιρών μας…

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s