Θέσεις και Δράσεις Αλληλεγγύης της ΠΑΣΠ για το δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό

“Η Παλαιστίνη είναι η εκδίκησή μου και η γη που αντέχει”

Εθνικός Ύμνος Παλαιστίνης

Τις τελευταίες μέρες με την κλιμακούμενη ένταση στην Παλαιστίνη πολύ μιλούν για αποσταθεροποίηση και πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως βασική προυπόθεση ώστε να υπάρξει πόλεμος είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 2 πλευρές εμπολέμων. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Συνεπώς αυτό που διαδραματίζεται αυτη τη στιγμή στην νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου δεν πόλεμος.Οι βομαρδισμοί κατοικημένων περιοχών, αμάχων, η σφαγή μικρών παιδιών δεν είναι πόλεμος.

Είναι μια στυγνή δολοφονία που σε συνδυασμό με τη διαχρονική πολτική του Ισραήλ, τους εποικισμούς και τον βαθμιαίο εκτοπισμό των αυτόχθονων κατοίκων λαμβάνει το χαρακτήρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ενός Λαού που χρόνια τώρα παλεύει για το αυτονόητο, για να μπορεί να ζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ στην πατρογονική του γη.

Ακόμη και τώρα το κράτος του Ισραήλ με φασίζουσα και τρομοκρατική λογική επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά τους κανόνες του διεθνούς δικαίου όπως και τις διμερείς συμφωνίες εκεχειρίας που το ίδιο έχει υπογραψει με συνήγορο το ισχυρό ισραηλινό λόμπυ των ΗΠΑ.

Κοντά σ’ αυτά τα δυσμενή για την επίλυση του προβλήματος δεδομένα, έρχονται να προστεθούν και οι ενέργειες ακραίων ισλαμιστικών ομάδων που επιμένουν στην αυτοτιμωτηρική για το σύνολο των Παλαιστίνιων εμμονή της Τζιχάντ που καπηλεύται τον αγώνα του Λαού για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και εθνικό αυτοπροσδιορισμό βυθίζοντας τον στη διεθνή ανυποληψία και απομονώση.

Ωστόσο λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα υπάρχει και είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Αξιώνουμε την εφαρμογή της κοινά αποδεκτής συνθήκης του Όσλο, την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, τον τερματισμό των εποκισμών και αποχώρηση των εποίκων και των ισραηλινών στραυτευυμάτων απ΄τα παλαιστινιακά εδάφη.

Η λύση στο υπαρκτό πρόβλημα των λαών της περιοχής δεν μπορεί να δοθεί με το διαρκές αιματοκύλισμα που αναζοπυρώνει το μίσος για ένα κράτος- τρομοκράτη αλλά θα έρθει μόνο μέσα απ΄το διάλογο, την ειρήνη και τον σεβασμό στην ύπαρξη και στις συμφωνίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Λύση που υποχρεωτικά περνά απ΄το μονοπάτι της απελευθέρωσης των σύγχρονων “ελεύθερων πολιορκημένων” της Γάζας  και τη δημιουργία ενός Βιώσιμου και πραγμτικά ΑΝΕΞΑΡΗΤΟ Παλαιστινιακού κράτους με σταθερά και ασφαλή σύνορα και κυρίαρχο τον Παλαιστινιακό Λαό.

Ένας κράτος δημοκρατικό, αυθύπαρκτο, ισότιμο στα διεθνή fora που θα λογοδοτεί μόνο στον Λαό του όχι “κατ’ εντολή” ή προτεκτοράτο και μαριονέτα των ισχυρών των ισχυρών του γεωπολιτικού χάρτη.

Εμείς τα μέλη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης δηλώνουμε τη διαχρονική αλληλεγγύη μας στον αγώνα του αδελφού παλαιστινιακού λαού για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τον καλούμε τούτες τις δύσκολες ώρες σε ΕΝΟΤΗΤΑ και ΟΜΟΨΥΧΙΑ μακρυά από διχαστικές λογικές.

Πέρα απ΄το διακηρυκτική αλληλεγγύη στεκόμαστε δίπλα τους στην πράξη άμεσα.

Από αύριο κιόλας:

  •  Θα προβούμε τη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής με κύριο αίτημα τη σύγκεντρωση χρημάτων και ανθρωπιστικού υλικού που θα αποδοθεί στην Ελληνική Παλαιστινιακή Κοινότητα προκειμένου εκείνη να το διαθέσει όπου γνωρίζει καλύτερα.

ενώ ταυτόχρονα

  • Καλούμε το Τμήμα Νομικής και συγκεκριμένα τον Τομέα Διεθνούς Δικαίου να εκδώσει με την πολυσήμαντη νομική του τεκμηρίωση ανακοίνωση για τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού Λαού.

Η νίκη του Παλαιστινιακού Λαου είναι η νίκη της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρών.Η γη της Παλαιστίνης, 2000 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι τόπος θυσίας και μαρτυρίου…Όμως η θυσία του Λαού δεν πρόκειται να πάει χαμένη…

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ  ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s