ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πλιάτσικο ψήφων με αφορμή τον άδικο χαμό ενός παιδιού…

Το χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας τείνε να λάβει η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απ΄τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.

Η Νεολαία Συνασπισμού σε προκλητική ανακοίνωση της και με προφανείς μικροκομματικές αιχμές κάλεσε στην ουσία τον κόσμο όχι σε  αγώνα για δημοκρατία ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ σε εκλογική ετοιμότητα για την “επικείμενη” κυβέρνηση με κορμό το συγκεκριμένο κόμμα.

Ένα κάλεσμα ανιστόρητο και εν πολλοίς πολιτικά ανήθικο καθώς  εκφεύγει πλήρως απ΄την φόρτιση των νοημάτων της ημέρας.

Στο ίδιο τόνο βέβαια,  βρίσκεται και η σχετική ανακοίνωση-απάντησης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας η οποία με λόγο παλαιοδεξιά παραληρηματικό θύμισε περισσότερο δελτίο τύπου χωροφυλακής παρά πολιτικού κόμματος.

Η πολιτική “υιοθεσία”, οι αναφορές σε δωσίλογους και η γενικότερη καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας συνιστά για μας πολιτική τυμβωρυχία και δεν μας εκφράζει. Οι προσπάθειες καπήλευσης, διαστρέβλωσης και μετατροπής του άδικου χαμού του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε βήμα λαϊκισμού ενός τεχνητού διπόλου της ακραίας φρασεολογίας είναι για μας πέρα για πέρα αήθεις.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΨΗΦΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ 15χρονου ΜΑΘΗΤΗ.

Άλλωστε, είνα φανερό πως ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και η νεολαία του προσπαθούν να “υιοθετήσουν” τον αδικοχαμένο Αλέξη ενώ ο Σαμαράς προσπαθεί να υιοθετήσει τις σπασμένες βιτρίνες.

Με τη φωνή της λογικής, της σύνεσης και της απαιτούμενης ευπρέπειας που αρμόζει στο συγκεκριμένο γεγονός να ξεκαθαρίσουμε πως ο Αλέξης  δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο που προσπαθεί να τον υιοθετήσει. Ανήκει στην οικογένεια του, στους ανθρωπους που τον αγαπούσαν και στη ζωή που του στέρησαν. Η δολοφονία του δεν ήταν πολιτική όπως κάποιοι θέλουν να διατείνονται χρησιμοποιώντας ένα παιδί ως μικροκομματικό πολιορκητικό κριό. Ήταν μια πλήρως ΑΝΑΙΤΙΑ, ψυχρή δολοφονία, μια πράξη που γεννά η παραφροσύνη της ανομίας, του θεσμικού ελλείμματος και της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Γι’ αυτό και το βίαιο σταμάτημα της εφηβικής του ζωής είναι ακόμη πιο οδυνηρό για όλους εμάς.

Γιατί καθένας μας θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του.

Ως Νέοι, Δημοκράτες και Σοσιαλιστές καταδικάζουμε την πολιτική απρέπεια όσων χρησιμοποιούν ένα τραγικό γεγονός για την εξυπηρέτηση της πολιτικής τους αντιπαράθεσης πριμοδοτώντας τον διχασμό των πολιτών και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ στις κινητοποιήσεις στη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου και αντιλαμβανόμαστε το ξέσπασμα του Λαού το Δεκέμβρη του 2008 που ουδεμία σχέση έχει με τα φαινόμενα συστηματικής αμαύρωσης των συλλογικών κινητοποιήσεων ως κραυγή αγωνίας για ένα μέλλον αβεβαιότητας, αυθαιρεσίας και θεσμικού ελλείμματος.Ένα μέλλον που καθιστά τον αγώνα για Δημοκρατία πιο επίκαιρο από ποτέ.

Για μια κοινωνία χωρίς Γρηγορόπουλους, μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Υ.Γ. Υπάρχει και η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο.

Σοβαρευτείτε κύριοι!!

 

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πλιάτσικο ψήφων με αφορμή τον άδικο χαμό ενός παιδιού…

  1. Pingback: ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πλιάτσικο ψήφων με αφορμή τον άδικο χαμό ενός παιδιού… | tsantiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s