Αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου…

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης και οραματιστής, που κυριάρχησε επί 35 χρόνια στη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας. Υπάρχει όμως στην ψυχή μας στη σκέψη μας , στην καρδιά μας και αυτή η παρουσία του θα μας συνοδεύει πάντα. Φλογερός και ακάματος αγωνιστής από τα νεανικά του χρόνια. Συμμέτοχος και εκφραστής του μεγάλου αντιδικτατορικού απελευθερωτικού Κινήματος.

Εθνικός και λαϊκός ηγέτης με παγκόσμια ακτινοβολία και αναγνώριση.

Επιστήμονας με διεθνές κύρος.

Ανυποχώρητος πατριώτης και μάχιμος ειρηνιστής, με το κυρίαρχο σύνθημά του “η Ελλάδα στους Ελληνες”. Εδωσε νόημα και αξία στις αρχές του σοσιαλισμού και με τη μεγάλη Αλλαγή του 1981 άνοιξε διάπλατους τους ορίζοντες για να γίνουν πράξη τα συνθήματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Κατοχύρωσε την αυτόνομη φωνή της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και αναβάθμισε τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση.

Μετέτρεψε τη Δημοκρατική Παράταξη ως λαογέννητο, ελπιδοφόρο και νικηφόρο Κίνημα που σχημάτισε μια ρωμαλέα, πλατυά, κοινωνική πλειοψηφία που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας.

Έδωσε την εθνική αυτοπεποίθηση στη χώρα , στον λαό , στον Ελληνα πολίτη, που επί δεκαετίες βίωνε την πολιτική της εξάρτησης. Γι΄αυτό και ο απλός πολίτης, ο λαός και ιδιαίτερα οι νέες γενιές τον αγάπησαν όσο κανένα άλλο ηγέτη.

Η τεράστια εθνική, κοινωνική και πολιτική του συνεισφορά στην Ελλάδα και τον Λαό θα μείνει για πάντα καταγραμμένη στη νεώτερη ιστορία της χώρας. Αυτή ακριβώς η προσφορά αποτελεί διαρκή δέσμευση και ιστορική παρακαταθήκη. Η ενότητα του χώρου των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, η διατήρηση της ιδεολογικής του φυσιογνωμίας, οι μεγάλες στρατηγικές που χάραξε και προώθησε ο Α. Παπανδρέου αποτελούν για όλους μας τους ακατάλυτους δεσμούς και τις ιστορικές προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε το έργο του και να φανούμε αντάξιοι της δικής του προσφοράς στην πατρίδα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα βρίσκεται πάντοτε κοντά μας, οδηγός και συμπαραστάτης μας στο δύσκολο ανηφόρι της οικοδόμησης μιας άλλης Ελλάδας.

Την Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Αλλαγής.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s