Το Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ. διοργανώνει διημερίδα με θέμα: «Η πρόκληση της Αναθεώρησης του Συντάγματος»

377106-imagesΤο ΙΣΤΑΜΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διοργανώνει διημερίδα με θέμα: «Η πρόκληση της Αναθεώρησης του Συντάγματος» 25-26 Φεβρουαρίου 2013, Aίθουσα Καρατζά, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αιόλου 82-84.

Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για την προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος, το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» διοργανώνει στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2013 διημερίδα με θέμα «Η πρόκληση της Αναθεώρησης του Συντάγματος», στην Aίθουσα Καρατζά, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αιόλου 82-84.

Στη διημερίδα θα λάβουν μέρος διαπρεπείς νομικοί και ειδικοί επιστήμονες που θα διατυπώσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τα μεγάλα ζητήματα της επικείμενης συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Εισαγωγή στη διημερίδα θα κάνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Στη διημερίδα θα λάβουν μέρος (κατά αλφαβητική σειρά): Χ. Ακριβοπούλου, Χ. Ανθόπουλος, Π. Βιδάλης, Σ. Βλαχόπουλος, Γ. Γεραπετρίτης, Κ. Γιαννακόπουλος, Γ. Δελλής, Γ. Δρόσος,  Π. Μαντζούφας, Μ. Ματσαγγάνης, Η. Μαυρομούστακου, Κ. Μποτόπουλος, Α. Ξηρός, Λ. Παπαδοπούλου, Ν. Παπαχρήστος, Κ. Ρέμελης, Γ. Σιακαντάρης, Φ. Σπυρόπουλος, Σ. Σταματόπουλος, Γ. Σταυρόπουλος, Ι. Τασσόπουλος, Ν. Τέλλης, Π. Φουντεδάκη, Ν. Χλέπας, Κ. Χρυσόγονος.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s