Προεκλογικό δώρο ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

paspnomikis2Με δώρο των δυνάμεων της ανευθυνότητας ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ προς το έτερο άκρο αδράνειας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξεκίνησε πολιτικά η προηγούμενη εβδομάδα. Σε μια μάζωξη όπου συμμετείχαν μόνο οι χειροκροτητές των συγκεκριμένων παρατάξεων, χωρίς νομιμοποίηση απ΄ το φοιτητικό σώμα πάρθηκε απόφαση κατάληψης της Σχολής. Μια απόφαση τραγελαφική που ευτελίζει τις συλλογικές μας διαδικασίες. Το αποτέλεσμα, που συνεχώς γεννούσε «ψηφοφόρους» θύμιζε δημοψηφίσματα στρατιωτικών καθεστώτων. Ψήφισαν 214 περαστικοί άλλων φοιτητικών συλλόγων υπέρ και 4 λευκό. Κατά δεν υπήρξαν.

Σήμερα δυστυχώς ξαναχτύπησαν με θρασύτητα και την νομιμοποίηση του ΚΚΕ.

Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για τους νέους, τους φοιτητές και κάθε ελληνική οικογένεια τέτοιες αποφάσεις μόνο στην αποσύνθεση του Φοιτητικού Κινήματος μπορούν να οδηγήσουν χωρίς να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της Νέας Γενιάς, στα μείζονα φοιτητικά θέματα του νέου Νομου-Πλαίσιο και του Σχεδίου «Αθηνά».

Ταυτόχρονα, οι «αριστεροί» στα λόγια και δεξιοί στις πράξεις υποστηρικτές της στείρας καταγγελίας με την ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ χρήση της «κατάληψης» κάνουν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΩΡΟ στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ώστε να εκφοβίσει τους συναδέλφους μας με το δήθεν κλείσιμο της σχολής και να παραστήσει για άλλη μια φορά το «σωτήρα» των μαθημάτων και της εξεταστικής. Όντας «δεξιοί και αδέξιοι» όχι μόνο δίνουν άλλοθι στη ΔΑΠ αλλά απονομιμοποιούν δημοκρατική διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και με την παύση των μαθημάτων στρέφονται απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία τη στιγμή που ο κοινός αντίπαλος των φοιτητών θα έπρεπε να είναι το Υπουργείο Παιδείας και η ασκούμενη πολιτική.

Για άλλη μια φορά η συγκεκριμένη κατάσταση επιβεβαιώνει τις ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της ΠΑΣΠ για τον εκδημοκρατισμό των συλλογικών μας διαδικασιών και την ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΙΚΟΥ που θα ορίζει ανθρώπινους όρους πολιτικού διαλόγου.

Γι’ αυτό προτείνουμε:

  • Σύγκληση Καταστατικής Γ.Σ με ψήφιση κατ’  άρθρο
  • Ψήφιση με ανάδειξη τριπτύχου –ΚΑΜΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
  • Συγκρότηση ορισμένου Προεδρείου που θα συντονίζει τη διαδικασία
  • Συγκεκριμένο ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ τοποθετήσεων ώστε να μη γίνεται παραταξιακή κατάχρηση και να δίδεται βήμα στους ανένταχτους φοιτητές
  • Καθορισμός της σειράς ομιλητών ύστερα από ΚΛΗΡΩΣΗ
  • Ανάρτηση όλων των αποφάσεων Γ.Σ και Δ.Σ στο διαδίκτυο, αποκατάσταση της λογοδοσίας και αποδιαμεσολάβηση από τις παρατάξεις

Επιπλέον αντιλαμβανόμαστε ως μέτωπο μας στην Παιδεία όχι την εκπαιδευτική διαδικασία και τους συμφοιτητές μας αλλά τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας και τις μνημονιακού τύπου περικοπές στην εκπαίδευση για αυτό και ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΩΣ ΜΕΣΑ ΑΓΩΝΑ:

THΝ KATAΛHΨΗ του Συλλόγου μας ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/3

ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΝΟΜΙΜΗΣ Γ.Σ την Τετάρτη 20/3

ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στις προγραμματισμένες διαδηλώσεις

Στο έργο της γηπεδικής πόλωσης μεταξύ της ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ δεν σκοπεύουμε να μείνουμε θεατές ή απαθείς συμμέτοχοι.

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ

    ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ 

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s