Η ΠΑΣΠ Νομικής δίπλα στο δοκιμαζόμενο αδελφό Κυπριακό Λαό – Ανακοίνωση για το “κούρεμα” καταθέσεων

578790_434230656663771_1574530148_nΗ ανακοίνωση δια στόματος του προέδρου Αναστασιάδη για κούρεμα των καταθέσεων στην αδελφική μας Κύπρο είναι μια ιδιαίτερα δυστυχής εξέλιξη της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η μαρτυρική μεγαλόνησος.

Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή της νεοεκλεγείσας κυβέρνηση που στερείται πολιτικής νομιμοποίησης καθώς ο κος Αναστασιάδης είχε προεκλογικά δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια τέτοια πρωτοφανή  για τα μεταπολεμικά χρονικά απόφαση όσο και άδικη καθώς επιμερίζει τα βάρη της Κρίσης στις πλάτες των πολλών, ταυτίζοντας τους Πολίτες με τους ξένους και μη μεγαλοκεφαλαιούχους φοροκλέπτες.

Ταυτόχρονα όμως, η πικρή κυπριακή εμπειρία αποτελεί και μια εικόνα από το μέλλον της και της δικής μας Πατρίδας στην περίπτωση που θα είχαμε ακολουθήσει μονομερείς ενέργειες, δήθεν απειλές περί χρεοκοπίας και λοιπές παλινωδίες της εθνολαϊκής Δεξιάς και των δημαγωγικής “αριστεράς”.

Άλλωστε η ομαδική αυτοκτονία της χρεοκοπίας δε συνιστά απειλή ούτε πρόταση.

Πρόταση αποτελεί η συμπόρευση των Λαών και των οικονομιών τους σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης, εργασίας, ειρήνης και αλληλεγγύης και προς  σ’ αυτήν την κατεύθυνση αποβλέπουμε.

Γι’ αυτό η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί επιβεβαίωση της πάγιας θέσης μας πως η Κρίση με τα επί μέρους χαρακτηριστικά που λαμβάνει σε κάθε χώρα δεν αποτελεί μεμονωμένο ζήτημα που επιδέχεται ξεχωριστής λύσης αλλά βαθιά ευρωπαϊκό.

Είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Ενωμένης Ευρώπης και μόνο ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, μέσα από θεσμική συνεννόηση μπορεί να επιλυθεί.

Η αλληλεγγύη μας στον αδελφό Κυπριακό Λαό είναι δεδομένη όπως και σε όλους του Λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα αυτούς του Νότου που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται καθώς ο νεοφιλελευθερισμός τους στερεί το αυτονόητο, το δικαίωμα σε μια Ανθρώπινη Κοινωνία, το δικαίωμα της Νέας Γενιάς να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο κυπριακός λαός, σύμφωνα με τις θεσμικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλει να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει την καλύτερη επιλογή για τους πολίτες και την οικονομία της Κύπρου, αλλά φυσικά και για την προστασία του εθνικού συμφέροντος.

Ο αδελφός κυπριακός λαός δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανένα. 

Στεκόμαστε στο πλευρό του, στον αγώνα του για μια λύση στην Κρίση που δεν περνά μέσα από την ισοπέδωση της κοινωνίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, θεσμικούς φορείς, και το εργατικό και φοιτητικό κίνημα σε όλο του το φάσμα να ενεργοποιηθεί και εκδηλώσει στην πράξη την αλληλεγγύη που εν τέλει αποτελεί αλληλεγγύη απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Η τιμωρητική διάθεση εκ μέρους των δανειστών και τα νέα εκβιαστικά διλήμματα περί παραμονής  ή μη της Κύπρου στο ευρωπαϊκό κεκτημένο αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος φοβικότητας και αποπνέουν τη συντηρητικής κοπής λογική πως μια μικρή χώρα  θα αποτελέσει αντικείμενο προς σκληρό παραδειγματισμό.

Μπροστά όμως σ’ αυτή την εξέλιξη δεν υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερο φόβο από αυτό ενός αβέβαιου αύριο.

Προς όλους, Κύπριους και Ελλαδίτες υπενθυμίζουμε τη φράση του μεγάλου αγωνιστή της Λευτεριάς Β.Λυσσαρίδη:

 “Μου είπαν: Eίσαι μικρός. … Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός.”

Ας κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτό το βήμα αύριο στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Κυπριακή Πρεσβεία.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s