Η ΠΑΣΠ προτείνει για το ΖΗΤΗΜΑ των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ στον πεζόδρομο της Μασσαλίας

??????????????????????????????????????Το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών μπροστά στο κατώφλι του Πανεπιστήμιου δεν είναι ένα ζήτημα για το οποίο αρκεί μόνο η θλίψη μας.

Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που οφείλει να μας κινητοποιήσει ώστε να υπερασπιστούμε στην πράξη τόσο το Ακαδημαϊκό και Κοινωνικό Άσυλο όσο και το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας από την μετατροπή του σε ένα χώρο ανομίας, ανασφάλειας, κινδύνου για τη δημόσια υγεία και εκπαιδευτικής αλλά και κοινωνικής απαξίωσης.

Μπροστά λοιπόν σ΄αυτήν την κατάσταση οι Προοδευτικοί και σκεπτόμενοι φοιτητές αλλά και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν μπορούμε να παραμένουμε αδρανείς.

Η ΠΑΣΠ με γνώμονα την υπεράσπιση του Πανεπιστημίου, την πάταξη της διακίνησης του εμπορίου “θανάτου”, την περίθαλψη των χρηστών και την αναγκαιότητα να επιστρέψει η χρήση των δημόσιων χώρων στους ίδιους τους πολίτες ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ απέναντι στην συντήρηση και το στείρο αρνητισμό  3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ για την κοινοποίηση του προβλήματος αλλά και άμεσα υλοποιήσιμες ΔΡΑΣΕΙΣ για την ΕΠΙΛΥΣΗ του.

1ο Βήμα  -Κοινοποίηση του προβλήματος στους φοιτητές της ΝΟΠΕ – 

Σύγκληση των Δοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων της ΝΟΠΕ, συνδιαμόρφωση και ψήφιση κειμένου που θα κοινοποιεί το πρόβλημα, θα καταδικάζει την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών και θα προτείνει τρόπους επαν-οικειοποίησης του Δημοσίου χώρου.

2ο Βήμα – Άσκηση πίεσης στους καθηγητές –

Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων ώστε να δεσμευτούν τόσο οι φοιτητές όσο και οι καθηγητές με ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗγια κοινή δράση απέναντι στο πρόβλημα.

3ο Βήμα – Ευρύτερη δημοσιοποίηση του προβλήματος, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας –

Συνεννόηση και σύμπραξη με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Αποστολή της ανακοίνωσης των Φοιτητικών Συλλόγων και των Προέδρων των Τμημάτων της ΝΟΠΕ στον ημερήσιο Τύπο και στα Υπ. Παιδείας, Υγείας και Προ.Πο.

Οι δράσεις μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου

  • Ημέρα αποχής από τα μαθήματα και διοργάνωση ακτιβιστικών ενεργειών για την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων όσο και της κοινωνίας.
  • Διοργάνωση ημερίδας με θέμα την “Προστασία του Ασύλου και του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου”
  • Καθαρισμός του πάρκου Μασσαλίας από φοιτητές της ΝΟΠΕ
  • Διοργάνωση συναυλίας στον πεζόδρομο και άλλων πολιτιστικών δρωμένων (π.χ θεατρικών παραστάσεων κλπ)
  • Πρόσκληση σε ΜΚΟ αλλά και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για ενημέρωση των φοιτητών απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών αλλά και την περίθαλψη των χρηστών ναρκωτικών ουσιών
  •  Συγκρότηση “ανθρώπινης αλυσίδας” γύρω απ΄το Πανεπιστήμιο. Πιασμένοι χερι-χερι να δείξουμε με αυτή τη συμβολική κίνηση πως μόνος υπερασπιστής του Ασύλου και της Σχολής μας είμαστε εμείς οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!

Ως γνήσια  Προοδευτική και Δημοκρατική Παράταξη απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν σε ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ μας γι’ αυτό και μας υπερβαίνει κατα πολύ ώστε κάποιοι να κρύβονται πίσω απ΄τον μικροκομματισμό της δικής τους σημαίας.

Ως δύναμη της Αριστεράς, αντιλαμβανόμαστε την Αριστερά ως το ΑΥΡΙΟ, ως την ΑΛΛΑΓΗ της σημερινής δυσμενούς σε κάθε επίπεδο καθημερινότητας κι όχι ως ωραιοποίηση του χτες και της επαγγελίας να παραμείνουν όλα ίδια.

 Για μας πρόοδος είναι ο Αγώνας για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και σ’ αυτόν τον  Αγώνα θέλουμε κάθε φοιτητή συμμέτοχο.

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Αγώνας και Προτάσεις για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s