Χρηματοδότηση 2,2 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης

nΤη μεγαλύτερη ερευνητική χορηγία European Research Council (ERC) Advanced Grant, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε ποτέ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την πιο υψηλή διάκριση στον τομέα ευρωπαϊκών χορηγιών, εξασφάλισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης, για ερευνητικό έργο που αφορά στην απασχόληση στην Ευρώπη.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, το έργο θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα είναι διάρκειας 60 μηνών.

Το πρώτο μέρος του έργου θα αφορά στην απασχόληση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νέων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εξετάζει τόσο το επίπεδο της απασχόλησης όσο και το είδος των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Το δεύτερο μέρος της έρευνας θα εστιαστεί στη μελέτη της ανεργίας, με ιδιαίτερη έμφαση κατά τις περιόδους ύφεσης.
Το έργο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πισσαρίδης, θα δημιουργήσει δέκα νέες θέσεις εργασίας για νέους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι από τα 8 ερευνητικά έργα που δόθηκαν στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισε τα 6 ERC Advanced Grand. Υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να συνδέσει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου με τις ερευνητικές επιτυχίες του στην προσέλκυση ερευνητικών κονδυλίων.
Στο μεταξύ 71.000 άτομα, που αναλογεί σε ποσοστό 15,6%, δεν είχαν εργασία στην Κύπρο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, η ανεργία στην Κύπρο είχε παρουσιάσει αύξηση φθάνοντας στο 14,5%.

Δ.Κ.

Πηγή: Αthens Voice

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s