Τι είναι και τι δεν είναι ο κύριος Σαμαράς..

Σαμαράς-πίτσα-440x330Ο κύριος Σαμαράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Γιατί οι φιλελεύθεροι δεν γράφουν “στα παλιά τους τα παπούτσια” τη συνταγματική διαδικασία, την τυπική και πολιτική νομιμοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης.
Οι φιλελεύθεροι δεν φλερτάρουν με τη Χρυσή Αυγή ενόψει του “αντιρατσιστικού”.

Ο κύριος Σαμαράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ.
Γιατί όλοι θυμόμαστε τον προεκλογική του ανευθυνότητα, τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό, την εμμονή του στην αντι-ευρωπαϊκή ρητορική.


Ο κύριος Σαμαράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ.

Γιατί είναι γνωστή η προεκλογική μηδενική του ανοχή σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις (όπως και η περίπτωση της ΕΡΤ πριν 1 χρόνο).
Γιατί δεν μπορεί να βαφτίζεται ως μεταρρύθμιση η ανάσταση του πιο σκοτεινού πελατειακού χτες.

Ο κύριος Σαμαράς ΔΕΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, “ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

Γιατί με τις εξελίξεις στην γείτονα, απ΄τους Κεμαλικούς περιμέναμε τυχόν κίνηση αποσταθεροποίησης αλλά τελικά ο Ελλήνας Πρωθυπουργός ήταν αυτός που υπονόμευσε ανοιχτά τη δημοκρατική ομαλότητα.

Ο κύριος Σαμαράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν “ΚΕΝΤΡΟ”-ΔΕΞΙΟΣ.

Γιατί το πολιτικό παρελθόν της Πολ.Αν., το επιτελείο των Φαήλων, των Λαζαρίδηδων, του Βορίδη και του Γεωργιάδη δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική παράδοση του φιλελεύθερου “κέντρου”.

Ο κύριος Σαμαράς ΕΙΝΑΙ τελικά ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ, ένας ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ, μια political correct εκδοχή της Ακροδεξιάς.
Η άμεση απομάκρυνση του απ΄την πρωθυπουργία είναι μονόδρομος.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s