“Αλλεργικός” στον Ανδρέα και τη Δημοκρατία ο κύριος Βορίδης…

61970_464807756892005_1270293816_n«Η ομιλία του νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη και η απαξιωτική αναφορά του στη συνεισφορά του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και η θέση που διατύπωσε, ότι αιτία της σημερινής Κρίσης αποτελεί η πολιτική της οκταετίας της Αλλαγής (1981-1989), επιβεβαιώνει ότι η συντηρητική παράταξη στη χώρα μας μπορέι να αλλάζει προσωπείο, δεν αλλάζει όμως πρόσωπο.

 

Η αποκρυπτογράφηση των δηλώσεων του κύριου Βορίδη εχει δύο σκέλη, ένα εσωτερικό κι ένα εξωτερικό..

Απ΄τη μια πρόκειται αφενός για μια ανοιχτή πρόσκληση στα πιο αρτηριοσκληρωτικά και οπισθοδρομικά ακροατήρια της εθνολαϊκής Δεξιάς, ένα τρόπον τινά προξενιό με τους πρόσφατα αποχωρήσαντες απ΄τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και την ίδια τη Χρυσή Αυγή. Έτσι, στο εσωτερικό στράτοπεδο της Νέας Δημοκρατίας, η “ακροδεξιά” συνιστώσα με τον πάντα διχαστικό για τους Έλληνες δημόσιο λόγο της “ψαρεύει” ψηφαλάκια συσπείρωσης στο κομματικό Συνέδριο. Ο κύριος Βορίδης θίχτηκε όπως φαίνεται απ΄τη μη υποργοποίηση του και με λόγο “καθαρής” κι “αμόλυντης” καραΔΕΞΙΑΣ επιχειρεί έναν εσωκομματικό ελιγμό, υπονομεύοντας ευθέως όμως τη συνοχή της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση την ίδια τη σταθερότητα της χώρας.

Απ΄την άλλη είναι φανερό πως, η Δεξιά επιχειρεί μια νέα εθνική αφήγηση, να διαγράψει την ιστορία και τους αγώνες του Λαού μας για μια Πατρίδα ακηδεμόνευτη και δημοκρατική.

Εκεί άλλωστε αποσκοπεί η συστηματική απαξίωση της Μεταπολίτευσης,  δηλαδή της ομαλής κοινοβουλευτικής πορείας της χώρας αλλά και της πολιτικής επικράτησης των προοδευτικών δυνάμεων.

Σε κάθε όμως περίπτωση η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών στο τόπο μας αλλά και ο λαογέννητος πολιτικός ηγέτης που εκπρόσωπησε το κάλεσμα για “ΑΛΛΑΓΗ” , ο Ανδρέας Παπανδρέου, όσο και να πειράζει τον κύριο Βορίδη είναι καταγεγραμμένος με θετικό πρόσημο στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων Πολιτών..

Κι αν δεν το θύμαστε εσείς κύριε Βορίδη, εμείς οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα «φρεσκάρουμε» τη μνήμη σας για την προσφορά του Ανδρέα και της Δημοκρατικής Παράταξης.

 

Μόνο από το 1981 και μετά, μπορούμε να μιλούμε για ένα ευνομούμενο κράτος με Πραγματική Δημοκρατία. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και η πλήρης κατάργηση των πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων, ένωσε όλο τον Ελληνικό Λαό, που μέχρι τότε διαχώριζαν τόσο η Δεξιά Παράταξη όσο και οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του κ. Βορίδη. Ας μην ξεχνούμε ότι χωρίς τους αγώνες και τις καθημερινές μάχες των απλών ανθρώπων της Δημοκρατικής Παράταξης και της Αριστεράς, που κυνηγήθηκαν σε όλη τους τη ζωή, υπέστησαν εξορίες και φυλακές από τη Δεξιά, η Νέα Γενιά των Ελλήνων θα μεγάλωνε μέσα σε διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς. Και είμαστε περήφανοι ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ της «Αλλαγής» κατέστρεψε το παρασιτικό μετεμφυλιακό οικοδόμημα, που δημιούργησε μία Πατρίδα γεμάτη ανισότητες, αδικίες και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, φροντίζοντας να θέσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις φασιστικές και χουντικές αντιλήψεις.

 

Μόνο από το 1981 και μετά, μπορούμε να μιλούμε για Κοινωνικό Κράτος, για Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη, για πολιτικές, που μείωσαν τις εισοδηματικές ανισότητες, για πραγματικές τομές και μεγάλες Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Αυτοδιοίκηση, στο χώρο της Εργασίας και της Ελληνικής Οικογένειας.

 

Μόνο από το 1981 και μετά, μπορούμε να μιλούμε για πραγματικά Πατριωτική και ακηδεμόνευτη Εξωτερική Πολιτική. Για μια χώρα, που από «ουρά» της Ευρώπης, έθεσε για πρώτη φορά τα ζητήματα των ανισοτήτων «Βορρά-Νότου» και διαπραγματεύτηκε σκληρά για το βιοτικό επίπεδο των Λαών του Ευρωπαϊκού Νότου. Εφάρμοσε μια πολυσχιδή πολιτική προωθώντας τα Εθνικά μας θέματα, ενισχύοντας την Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Γιατί κ. Βορίδη, μη ξεχνάτε ότι οι βάσεις της ένταξης της Κύπρου στην Ευρώπη τέθηκαν επί Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Βορίδης, φροντίζει να έχει επιλεκτική μνήμη. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί πουθενά στο πλούσιο βιογραφικό του ο κ. Βορίδης δε συμπεριλαμβάνει την θέση που υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., του κόμματος του επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεωργίου Παπαδόπουλου, και υπηρέτησε ο κ. Βορίδης μέχρι το 1990.

 

Ο κ. Βορίδης επιχειρεί με την τακτική του να ενισχύσει και να διατηρήσει ακραίες φωνές που υποβόσκουν και διατηρούνται ακόμα και σήμερα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίες. Ο εκτροχιασμός της Δημοκρατίας και η επικράτηση των ολοκληρωτικών-χουντικών ιδεολογικών πατέρων του, προφανώς αποτελούσε για τον ίδιο πιο χρήσιμη διέξοδο για την χώρα.

 

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός παθιασμένος για την Αλλαγή, ανύψωσε «εθνικό μέτωπο» στον κ. Βορίδη και τις διαθέσεις του. Η φωτιά που ο ίδιος επιζητούσε, έσβησε μέσα από τον απροσκύνητο αγώνα για ελευθερία, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος πρόνοιας και κοινωνία αλληλεγγύης.

 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο μόνος Ηγέτης της Μεταπολίτευσης, αποτελεί σύγχρονο κομμάτι της Ιστορίας της πατρίδας μας, σφηνωμένος στην συνείδηση του Έθνους, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε Παράταξη»

Ο κύριος Βορίδης, ο άνθρωπος που όταν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου συμμετείχε σε ακροδεξιά γιουρούσια κραδαίνοντας τσεκούρια καλό είναι να διαλέγει καλύτερα τα σχόλια του.

Γιατί όπως φαίνεται η “αλλεργία” του στον Ανδρέα Παπανδρέου  είναι κοινή με την “αλλεργία” του απέναντι στη Δημοκρατία!

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s