Νέοι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Πρωτοβουλία σε Ευρώπη και Ελλάδα για την Ακροδεξιά

Ψηλά στην ατζέντα των νέων σοσιαλιστών η ανεργία

 

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

 

Συνάντηση με αντιπροσωπείες των Mouvement des Jeunes Socialistes (MJS) και Young European Socialists (YES), στο Παρίσι στα γραφεία του Parti Socialiste (PS) στα πλαίσια του «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» που συνδιοργάνωνε το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το Ίδρυμα Jean-Jaurès είχε αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τα κύρια θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν την Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή καθώς και τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, κυρίως εντός Ευρωζώνης, καθώς οι πολιτικές λιτότητας είναι προφανές ότι δεν αποδίδουν αλλά αντίθετα οξύνουν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των χωρών, με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας των νέων. Επίσης, πολύ θετική ήταν η αντίδραση στην πρόταση της αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για ισχυροποίηση των δεσμών και της κοινής δράσης των Σοσιαλιστικών Νεολαιών χωρών της Ευρωζώνης και κυρίως των χωρών του Νότου, οι οποίες σχεδόν στο σύνολο τους πλήττονται από την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια.

 

Επιπλέον, συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και η σύγκρισή της με αυτήν της Γαλλίας, καθώς και στις δύο χώρες σημειώνονται υψηλά ποσοστά της Ακροδεξιάς. Τέλος, όλες οι πλευρές, όντας ήδη ενήμερες από τα ξένα ΜΜΕ για την  απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ ΑΕ και έχοντας ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση για το γεγονός, εκδήλωσαν την πλήρη συμπαράσταση τους στις προσπάθειες για την αναίρεση της απόφασης αυτής.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s