Να σταματήσει η παράνομη κράτηση του Κ.Σακκά και να οριστεί δικάσιμος! Η Δημοκρατία απονέμει δικαιοσύνη, δεν εξοντώνει!

Ο Kωνert-democracy-no-signalσταντίνος Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί.
Η παράνομη προφυλάκιση του παραβιάζει ευθέως τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και την υπερκείμενη της εγχώριας νομοθεσίας Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σχετικά με την προσωρινή κράτηση ενώ σε καμία περίπτωση δε συνάδει με το νομικό πολιτισμό της Πατρίδας μας.

Για μας τους Νέους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ο αγώνας για μια ευνομούμενη πολιτεία δεν είναι υπόθεση a la carte.
Κάθε πολίτης διαθέτει το τεκμήριο της αθωότητας και κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ανοιχτή πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας.

Καλούμε το σώμα των Ελλήνων Δικαστών να διαφυλάξει τη νομιμότητα, το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και την ίδια τη χώρα μας από το διασυρμό μιας ενδεχόμενης καταδίκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου .
Άλλωστε, η Δημοκρατία προστατεύει, απονέμει Δικαιοσύνη, δεν εκδικείται…

“Παράνομη η προφυλάκιση του Κωνσταντίνου Σακκά”

Την αντίθεσή της στην προφυλάκιση του Κωνσταντίνου Σακκά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς” εκφράζει με σχετική ανακοίνωση η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ο Kωνσταντίνος Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς” κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί.

“Η παράνομη προφυλάκιση του Κωνσταντίνου Σακκά παραβιάζει ευθέως τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και την υπερκείμενη της εγχώριας νομοθεσίας Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σχετικά με την προσωρινή κράτηση, ενώ σε καμία περίπτωση δε συνάδει με το νομικό πολιτισμό της Πατρίδας μας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Για μας τους Νέους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, ο αγώνας για μια ευνομούμενη πολιτεία δεν είναι υπόθεση a la carte .

Κάθε πολίτης διαθέτει το τεκμήριο της αθωότητας και κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ανοιχτή πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας.

Καλούμε το σώμα των Ελλήνων Δικαστών να διαφυλάξει τη νομιμότητα και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Άλλωστε, η Δημοκρατία προστατεύει, απονέμει Δικαιοσύνη, δεν εκδικείται…”

– See more at: http://www.portnews.gr/breaking-news/paranomh-h-profylakish-toy-k-sakka#sthash.M2g4oWvp.dpuf

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

ΠΑΣΠ Νομικής

Ο Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι η ίδια μας η ιδεολογία

%d bloggers like this: