Γιατί ο Γ.Αντεκούνμπο είναι περισσότερο Έλληνας απ΄τον Ν.Μιχαλολιάκο…

 

1016058_441454192628731_605102085_nΟ πανηγυρισμός του Γιάννη Αντετοκούμπο με τη γαλανόλευκη στο ΝΒΑ Draft είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους τους επικριτές του..

 

Είναι το πιο βροντερό ράπισμα τόσων αυτών που με ξενοφοβικό λαϊκισμό έκαναν πολιτικό μπουκοτάζ στον προοδευτικό νόμο 3838/10 για την ιθαγένεια όσο και εκείνων που εφευρίσκουν “ελληνόμετρα” διχασμού του Λαού μας..

 

Άλλωστε όπως απέδειξε και η σημειολογία της περίπτωσης του νεαρού Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και η τεράστια συνεισφορά στο Έθνος μας ανθρώπων που δεν γέννηθηκαν “Έλληνες” αλλά σκέφτονταν ως τέτοιοι, απ΄τον Λόρδο Βύρωνα ως  το Σίλλερ, τελικά να είσαι Έλληνας, δεν είναι μοίρα.

 

Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός επειδή βρέθηκες χωρίς τη θέληση σου στην κοιλιά της μάνας σου.
ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Γι’ αυτό και πατριώτης είναι όποιος ζει και αγαπάει αυτόν τον τόπο, τον τρόπο ζωής και τους ανθρώπους του.

 

Έλληνας είναι αυτός που σε μια επιτυχία κρατά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ κι όχι αυτός που τη χρησιμοποιεί ως ρόπαλο χτυπώντας πάγκους “κύριε” Μιχαλολιάκο.

 

                                Γιάννη , συγχαρητήρια μέσα απ΄την καρδιά μας

 

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment