“Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΕΝΩΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ.”

 images (1)Τριάντα εννιά χρόνια  συμπληρώνονται σήμερα από την  τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974. Κι όμως… Η Κύπρος, μια ευρωπαϊκή χώρα παραμένει διχοτομημένη με κατεχόμενο το 37% του εδάφους της ενώ τα τραύματα των 200.000 προσφύγων στην ίδια τους τη χώρα, των 4.000 νεκρών και των 1.619 δηλωμένων αγνοούμενων μένουν ανεπούλωτα.

Ταυτόχρονα, ο παράνομος εποικισμός των κατεχομένων από τη Τουρκία συνεχίζεται μαζί με την  καταλήστευση ελληνοκυπριακών περιουσιών ενώ μνημεία του ελληνικού και χριστιανικού πολιτισμού που συνιστούν κτήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καταστρέφονται συστηματικά στο βωμό της ιδεολογίας του μίσους και των διαχωρισμών του ψευδοκράτους.

Οφείλει να γίνει σαφές πως το κυπριακό ζήτημα αποτελεί πρόβλημα στρατιωτικής εισβολής με την επίλυση του να περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Μόνη λύση, η συγκρότηση ενός, ενιαίου κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, που με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον αποτελεί για μας ευκαιρία για την επανατοποθέτηση του κυπριακού στο κέντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος μέσα από την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από μέρους της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Άλλωστε, οι σημερινές επετειακές εκδηλώσεις δε χωρούν ως θρήνος, ως μοιρολόι μιας αναπόδραστης και τετελεσμένης κατάστασης.

Αντίθετα πρέπει να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων με στόχο τη συγκρότηση της σύγχρονης εθνικής αυτογνωσίας, να λειτούργησουν ως αφετηρία δράσης για τη δικαίωση του αγώνα και την άρση του αδίκου των φοβερών συνεπειών της προδοσίας.

Για μας άλλωστε, τους Νέους, Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΕΝΩΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ.

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s