“Ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας…”

557453_4358526836732_1435701769_nΤα χθεσινά γεγονότα στο Κερατσίνι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η γλώσσα του τρόμου της πολιτικής και ρατσιστικής βίας περνά μέσα απ΄τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Η άνανδρη όσο και αναίτια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα δεν μπορεί παρά να  συνεγείρει τον καθένα και την καθεμία από μας, ως Δημοκρατικούς Πολίτες μα κυρίως ως Νέους ανθρώπους. Κι αυτό γιατί ο Παύλος Φύσσας θα μπορούσε να είναι θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, τους φίλους ή τους γείτονες μας.

Καλούμε την Ελληνική Νεολαία, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε σκεπτόμενο Δημοκρατκό Πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής αναφοράς να μην αδιαφορήσει, να μην επαναπαυτεί στη θαλπωρή του καναπέ του αλλά να καταδικάσει στην πράξη και στη συνείδηση του, τους νοσταλγούς του εμφύλιου σπαραγμού.

Η συσπείρωση όλων των Ελλήνων, η ενίσχυση της λογοδοσίας, της θεσμικής θωράκισης του Πολιτεύματος και η Δημοκρατία ως κοινό συλλογικό βίωμα συνιστά τη μεγαλύτερη πράξη Αντίστασης ενάντια στο νεοναζισμό, τη συστράτευση στον Αγώνα για μια Δίκαιη Κοινωνία χωρίς Διακρίσεις εναντίον συνανθρώπων μας εξαιτίας της φυλετικής, σεξουαλικής, θρησκευτικής ή πολιτικής τους ταυτότητας.

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, να λύσει τα προβλήματα της παίζοντας “σφαλιάρες”.

Η απάντηση στη ΒΙΑ, είναι η Παιδεία. 

Γι’ αυτό εμείς οι Νέοι, Δημοκράτες και Σοσιαλιστές στους νοσταλγούς του εμφύλιου ΔΙΧΑΣΜΟΥ απαντάμε:
Mε Aγώνα για Δημοκρατία, Εθνική Συμφιλίωση, για μια κοινωνία χωρίς πολίτες 3ης ή 4ης κατηγορίας.

Στους πατριδοκάπηλους κήρυκες τους μίσους απαντάμε:
Με ΑΓΑΠΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας όχι με μίσος για τις πατρίδες των υπολοίπων.

Στους Νεοναζί και τη συμμορία τους απαντάμε με τους στίχους του Γ.Ρίτσου:
Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, 
απ’ τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο.
Ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί και δε πρέπει να ξεχάσει τα εγκλήματα των Ναζί, παλιά και νέα.Ας τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει , στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας…

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Νίκης, Ζαρντέν – οδός Παναγή Τσαλδάρη

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s