Η ΠΑΣΠ για τη σύλληψη των Νεοναζιστών Βουλευτών και οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της Χ.Α.

529179_146251455585634_469334682_nΗ νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας και της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι και οφείλει να είναι η μόνη απάντηση στην εγκληματική – παρασυνταγματική δράση των Νεοναζιστών.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η περιφρούρηση της Δημοκρατίας, η προάσπιση του Κρατους Δικαίου και η θωράκιση του πολιτεύματος μας απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται.

Τώρα, είναι επίσης η στιγμή, η Ελληνική Δικαιοσύνη να λειτουργήσει καταλυτικά ως προς την ανάκτηση της αξιοπιστίας των θεσμών στην Πατρίδας μας που δυστυχώς η συχνή υπολειτουργία τους τροφοδότησε μερικώς τις θεωρίες “συνομωσίας” των εκατέρωθεν αντιδραστικών.

Τώρα, πρέπει ο Κοινοβουλευτισμός να ξεσκεπάσει το πρόσωπο των πατριδοκάπηλων και να αποδείξει πως στη Δημοκρατία οι λύσεις δίνονται με διάλογο, όχι με μαχαιριές.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έστω και καθυστερημένα έχει πάρει το δρόμο της. Η σκυτάλη λοιπόν βρίσκεται τώρα στα χέρια της Κοινωνίας, στα χέρια των συλλογικοτήτων, των πολιτικών κομμάτων,  στα χέρια των πολιτών.

Γιατί η αντιμετώπιση του νεοναζισμού δεν μπορεί να είναι μόνο ποινική αλλά και πολιτική. Πρέπει τα δημοκρατικά κόμματα να τον καταδικάσουν στην πράξη σχηματίζοντας ένα αρραγές πολιτικο-συνταγματικό μέτωπο μακρυά από παραταξιακούς καιροσκοπισμούς. Πρέπει και οι πολίτες με τη σειρά τους να απομονώσουν και να καταδικάσουν στη συνείδηση τους, στη στάση ζωής τους τους υμνητές του μίσους και της βίας.

Έχουμε χρέος να νικήσουμε το ναζισμό όχι μόνο θεσμικά αλλά ως ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ως πρακτική. Άλλωστε τι θα έχουμε πετύχει αν συμμετέχει τελικά στις εκλογές η ίδια εγκληματική οργάνωση με άλλο όνομα?

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο τη Κυβέρνησης να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με την επαναφορά προς ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

                                                                                           ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ προς τέρψην εκείνων που εντός της ΝΔ φλερτάρουν με την ακροδεξιά!!

  • Καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές σύνολο τους , ανεξαρτήτως κομματικής αναφοράς να αποχωρήσουν μαζικά-συντεταγμένα-δημοκρατικά από την αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου κάθε φορά που παίρνουν το λόγο οι πολιτικοί επίγονοι του Χίτλερ.
  • Αξιώνουμε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος στην περίπτωση παραίτησης των νεοναζιστών βουλευτών.Δεν είναι δυνατόν να υπονομεύσει τη δημοκρατική ομαλότητα και να υπαγορεύσεις τις εξελίξεις μια εκγληματική οργάνωση με βαθιές ρίζες στον υπόκοσμο όπως η Χ.Α.

Σ’ αυτούς που μικροκομματικά ταυτίζονται με την άποψη των Νεοναζί για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών να υπενθυμίσουμε πως οι λόγοι της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που ορίζονται απ΄το Σύνταγμα είναι η απώλεια της δεδηλωμένης, η ύπαρξη σπουδαίου εθνικού λόγου ή αδυναμία ψήφισης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι το λιγότερο λοιπόν ντροπή κάποιοι να ζητούν εκλογές πάνω από νεκροτομεία.

Αυτό που είναι βέβαια πραγματικά λυπηρό είναι το γεγονός ότι έπρεπε να χυθεί άδικα και πάλι το αίμα ενός αθώου νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα, για να κυλήσει δίπλα σ’ αυτό των ανώνυμων θυμάτων της “χρυσαυγίτικης” συμμορίας, μεταναστών και μη προκειμένου να εκκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες αντιμετώπισης του εγκληματικού αυτού μορφώματος.

Είναι πραγματικά κρίμα, ότι χρειάστηκε το αίμα του Παύλου Φύσσα για τη δημοκρατική αφύπνιση του Λαού μας.

Παύλο ας είναι το αίμα σου το τελευταίo .
Ας είναι το αίμα σου αυτό που θα ποτίσει το ελληνικό χώμα για να ξαναβλαστήσει το άνθος της Δημοκρατίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s