Η ΠΑΣΠ Νομικής για τη δολοφονία των δύο νέων…

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στυγνή δολοφονία δυο νέων ανθρώπων.                                                                                                                                    

Οι ελληνικές αστ1236986_146239922253454_180184096_nυνομικές αρχές σε συνεργασία με την ελληνική Δικαιοσύνη οφείλουν να πράξουν τα δέοντα για την πλήρη εξακρίβωση της δολοφονίας και την απόδοση ευθυνών στους ενόχους.

Τούτη τη δύσκολη ώρα, τη στιγμή που κάποιοι επενδύουν στην πόλωση, στον συμψηφισμό και  εν τέλει την απαξίωση της ίδιας ανθρώπινης ζωής καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία και σύνεση.
Καλούμαστε ακόμη να αντιτάξουμε απέναντι στους νοσταλγούς του εθνικού διχασμού, την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής, να αντιπαραθέσουμε απέναντι στην ανιστόρητη συνομωσιολογία, την υποχρέωση υπεράσπισης της Εθνικής και Λαϊκής Ενότητας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ως Νέοι, Δημόκρατες και Σοσιαλιστές οφείλουμε ακόμη να ξεκαθαρίσουμε πως για μας η Δημοκρατία δεν είναι ταμπέλα, δεν είναι ένα ξεθωριασμένο “παράσημο” αλλά πριν από όλα είναι στάση ζωής.

Γι’ αυτο και “φασίστας” δεν είναι μόνο όποιος πιστεύει στα νεοχιτλερικά ιδεολογήματα αλλά κυρίως όποιος πράττει σαν φασίστας.
Πολύ απλά, για εμάς η ιδεολογία παράγει πρακτική και η πρακτική παράγει ιδεολογία.
Δεν μπορεί συνεπώς κάποιος να καλείται Δημοκράτης, Προοδευτικός ή οτιδήποτε άλλο και στην προσωπική του ζωή αλλά και στην πολιτική του δράση να συμπεριφέρεται ως φασίστας.
Δεν μπορεί κάποιος στο όνομα της Ελευθερίας, ή όποιας δήθεν ανθρωπιστικής ιδέας να αφαιρεί ζωές, να καταργεί την Ελευθερία και τον ανθρωπισμό για τους αντιπάλους του.
Άραγε, τότε σε τι διαφέρει απ΄τους υποτιθέμενους αντιπάλους του?

Η Δημοκρατία δεν είναι λοιπόν μια κενή λέξη, είναι κυρίως πράξη, συμπεριφορά και νοοτροπία και η διαφορά της με τον εκατέρωθεν ολοκληρωτισμό έγκειται στην αδυναμία αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο προτέρημα της.

Τη γενναιοδωρία έναντι των αντιπάλων της.

Άλλωστε, ο Νεοναζισμός, η Χρυσή Αυγή, δεν θα ηττηθεί με τη βία αλλά με την άρνηση της

Advertisements

About paspnomikis

Αυτόνομη Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Οργάνωση Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη (Π.Α.Σ.Π.) είναι μια φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη που δρα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου από το 1974. Η ΠΑΣΠ σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της αποτελεί αυτόνομη παράταξη του σπουδαστικού κινήματος. Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο η διατύπωση των αρχών του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος «Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου». Το 1975 το κίνημα αυτό μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη.Λίγο αργότερα και ενώ πυκνώνουν αδιάκοπα οι γραμμές της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα την αποκαλέσει «Αριστερά της Αριστεράς». Το 1982 οι προτάσεις της ΠΑΣΠ προκάλεσαν μεταρρύθμιση στον χώρο των ΑΕΙ και αποτέλεσαν τη βάση του Ν. 1268/82 που καταχώρισε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τα όργανα συνδιοίκησης. Το 1992 η ΠΑΣΠ αντιστάθηκε στο γνωστό «Νόμο Σουφλιά» (Ν.2083/1992) με τους δυο κύκλους σπουδών και συμμετείχε στη μάχη που έδωσε τότε στο σύνολό του το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα. To 1995 αντιτάχθηκε στη Βιβλιοκάρτα αλλά και αργότερα όταν άρχισε γόνιμη κριτική στο Νόμο Αρσένη (περίοδος 1999). Έπειτα, σταθμοί στη δράση της ήταν η ανατροπή του νόμου Γιαννίτση για το ασφαλιστικό σύστημα όπου συμμετείχε μαζί με πολλές άλλες λαϊκές δυνάμεις και η περίοδος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006. Από το 1974 μέχρι το Άρθρο 16 και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η ΠΑΣΠ συνεχίζει αδιάκοπα τη δράση της παλεύοντας για Ανθρώπινους και Ποιοτικούς Όρους Σπουδών,για Εργασία με Δικαιώματα, για ένα Πανεπιστήμιο με Μέτωπο στη Κοινωνία . Πιστοί στις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη συνεχίζουμε τον Αγώνα για τη ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κι ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε Προοδευτική Κατεύθυνση,Για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ και το ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Τόπο. Βαδίζουμε Με Αμείωτο το Πάθος του Χθες Στις Διεκδικήσεις του Σήμερα και του Αύριο ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ - ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s